TOP termékek

Köszi, hogy like -olsz !

Hírek

2020.09.27

A szenior OB-n megtartott elnökségi ülésen ismét jelentős döntések születtek.

Az ülésen részt vett Zwack Sándor MTSz elnökségi tag, aki a szövetség részéről a szeniorok kapcsolattartója. Az előző MTSz-vezetés idején ilyenre nem volt példa - úgy tűnik, végre elérte a szenior társadalom azt a megbecsülést, amelyet régóta hiányolt.

A balatoni versenyek egyre népszerűbbek, ezért a szeniorok vezetése úgy döntött külön körverseny formájában fogja össze a Balaton melletti tornákat. A már tradícionális balatoni helyszínek (Balatonboglár - Halker Kupa, Balatonakali - Huszár Kupa, Balatonfüred - Szent István napi Kupa, Keszthely - Lénárt László Emlékverseny) 2021-ben kiegészülnek még egy keszthelyi versennyel (Keszthely Város Szenior Bajnoksága) és a balatonszárszói Szárszó Szenior Kupával. A Balatoni Körversenyen legtöbb pontot szerzett játékosokat a szövetség külön díjazásban részesíti.

2021-ben szeretné a szövetség a világbajnokságokon (Umag: 35-45, Miami: 50-60, Mallorca 65-85) megnövelni a magyar részvételt, ezért kidolgozták a válogatási és támogatási szempontokat.

Azon játékosok támogatására is javaslatot dolgozott ki az elnökség, akik nem férnek be a válogatott keretbe, így 2022-től a szövetség 150.000,- forint értékben finanszíroz egy szabadon választott nemzetközi versenyen való indulást (nevezési díj, szállásköltség, útiköltség – számla ellenében) azon játékosok részére, akik az előző naptári évben legalább 10 hazai versenyen részt vettek, és nem kerültek be az utazó válogatott keretbe.

Tovább növeli a versenyrendezőknek nyújtott támogatásokat a szövetség, ezért 2021-től - mivel a szövetség biztosítja a labdát a versenyekre -, minden mérkőzést (párost és vegyespárost is) új labdával kell játszatni, az ehhez szükséges többlet labdát minden rendezőnek biztosítják. Emellett pedig kötelező egészségügyi ügyelet mellett kell a szenior versenyeket megrendezni, ennek költségét is szenior szövetség viseli.

HOLMENKOL TEXTIL WASH Impregnáló mosószer

HOLMENKOL TEXTIL WASH Impregnáló mosószer

HOLMENKOL TEXTIL WASH Impregnáló mosószer

A síruházatok és technikai ruházatok, kabátok, nadrágok, aláöltözetek, pulóverek mind speciális anyagból készülnek, ezért sok esetben a hagyományos mosószerek hatástalanok, vagy károsak a ruhákra. A hagyományos mosószerek, öblítők rontják a lélegző membránok fizikai tulajdonságait, valamint nem távolítják el hatékonyan a baktériumokat és ezért büdös marad a ruha.

A megfelelő tisztításhoz ismerni kell a technikai ruházatok felépítését. Három különböző réteget kell megkülönböztetni: izzadságelvezető réteg, hőszigetelő réteg, víz- és szélálló réteg.
A technikai ruháknál az alsóruházat vezeti el az izzadságot, amit a szálak mikrobarázdált felületével oldanak meg.
A középső réteg szigetel, ahol a különböző rendszerek (toll, pehely, kapilláris töltőanyagok) levegőt zárnak magukba, és ez a levegőréteg adja a szigetelést.
A külső réteg víz és szél elleni védelmet jelenti.

A három rétegnek a test páráját is át kell engednie, miközben ellátja saját funkcióját. Ezeket a komplex rendszereket bonyolult és drága anyagokkal és technológiával oldják meg. (Gore-tex, Simpatex, Schoeller, eVent, Coolmax, Outlast, Thinsulate, Thermolite, PrimaLoft) Ezért a drága ruháknál fontos a megfelelő tisztítás, hogy ne tegyük tönkre és sokáig kiszolgáljanak minket.
980 Ft
Adatok
Cikkszám
HOLM
Hasonló termékek